Site logo

2015 - Forsmanship i Hallabro utanför Ronneby

Siggamålavägen 3 370 12 Hallabro

Hallabro

Forsmanship kommer till Hallabro utanför Ronneby i augusti - en beteendebaserad träningsmetodik för hästar och människor!

Djurspecialisten och djurrättsaktivisten Stefan Forsman erbjuder det senaste i utvecklingen inom Forsmanship - hans djurträningsmetodik i Hallabro 3,4,5 AUGUSTI (teorin) och 7,8,9 AUGUSTI (praktisk).

Under den sex dagar långa kursen, får eleverna lära sig hästhantering och utveckling och få utbildning i hur de skall förbättra beteenden och prestationer hos hästar i träning och tävling genom att förstå hästpsykologi, likväl som mänskligt beteende, eftersom detta påverkar såväl välbefinnandet som prestationen och beteendet hos hästen.

Hästar som har blivit inridna genom Forsmanships metoder kan ridas säkert utan begränsningar som huvudlag, tyglar eller bett i munnen. Även de hundar som dresserats med Forsmans tekniker kan hanteras utan behov av koppel.

Påverkan av människors beteende hos djuren är en avgörande byggsten för framgång och Forsman adresserar det ämnet direkt. Genom hela inlärningsprogrammet får deltagarna både teoretisk och praktisk erfarenhet så att de kan, genom sig själva, lära sig att förbättra träningmetoder och tekniker med sina egna djur, samt bli mer medvetna om hur de behöver förändra och utveckla sitt eget beteende för att uppnå framgångsrika, hållbara resultat med sina djur.

Stefan Forsman har över 30 års erfarenhet inom djurens beteende, trots detta är det ett fåtal i Skandinavien som känner till omfattningen av hans internationella rykte och bidrag inom området. Forsman nämns bl.a. av den amerikanske författaren och djurpsykologen Dr Robert Miller som en av de nyckelpersoner i världen som har utvecklat och introducerat den framgångsrika, humana träningsmetoden för djur som är känt som natural horsemanship – en viktig och håll- bar träningsmetod som effektivt frambringar glada, friska och kontrollerbara djur.

Positiva resultat är fullt nåbara, säger Forsman, men de kräver en förändring i människans beteende. Självklart är det utmanande för många djurägare i in- ledningsskedet förklarar han, men ”mänsklig självmedvetenhet är av största vikt för goda resultat för både djur och människa, så mina metoder har expanderat markant till att inkludera och utforska mänskligt beteende hos djurägare genom den dynamiska utvecklingen inom djur.ʼʼ

För kursbokning och mer information om Forsmanship träningsprogram, kontakta arrangören för kursen i Hallabro:

Therese Johansson

Tel: (0738-499200 - 0457-454086

E-post: tirre73@gmail.comDela den här sidan

-


forsmanship
Här kan ni läsa mer om vad kursen innehåller och vad Stefan Forsman går igenom både i teori och praktik >>>

”Essensen i det hela är att människor behöver förändras för att få fram en häst eller en hund som agerar konsistent och på ett håll- bart sätt; och för att nå de resultaten, tar det den tid det tar.... såsom att jag inte låter någon sitta upp på hästryggen innan de har skapat en harmonisk, avslappnad relation med hästen på marken. När det väl är uppnått, då kan de sitta upp, men inte förrän dess” -

Stefan Forsman

*

Forsman instruktor
Photo av Hanne Kringstad

Stefan Forsman - Biograf
I över 30 år har Stefan Forsman arbetat för att förbättra traditionella metoder inom hästhantering. Denna passion har fört Stefan runt i världen och hans bidrag har noterats som betydelsefullt. Den amerikanske författaren och specialisten inom hästars beteende, Dr Robert Miller, utnämnde Stefan Forsman till en av de ledande förespråkarna i världen av metoden som har blivit känd som natural horsemanship – konsten och träningen att utveckla hästens beteende genom att använda en icke konfronterande, human träningsfilosofi.

Hästar som tränats med Forsmans tekniker kan ridas utan några hjälpmedel. De är kända för att vara lugnare och samtidigt mer intonade och redo att ge respons. De uppför sig helt enkelt bättre. För hundar och deras ägare har han utvecklat program som även inkluderar en naturlig filosofi där han tar människor och deras djur in i vildmarken, tränar djurägare att bli bättre och effektivare ledare för sina djur - och djuren tränas i hur de skall bete sig i många olika situationer, även i att rastas utan koppel.

”Stefan Forsmans träningsmetodik är annorlunda och det är många, många aspekter som är otroligt intressanta”- Stig H.Johansson, Svensk travtrnare och kusk.

Uppväxt på landsbygden i Dalarna, började Stefan studera djurens beteende på sina farföräldrars gård. I 14-års åldern hade han redan rykte om sig att träna och arbeta med problemhästar. Idag används hans tekniker i att arbeta med hästar i områden från Europa till USA, från Canada till Australien. Han minns att han alltid har trott att träningen av hästar kan göras bättre;

”Jag provade det konventionella, traditionella, normala sättet att träna hästar under lång tid innan jag insåg att det inte fungerade särskilt väl. Visst, jag kunde få någon gammal, tokig travare eller ridhäst att lugna ner sig lite genom att sätta in skarpare bett i deras munnar men hästen blev definitivt inte avslappnad och de var inte lugnare särskilt länge... Idag inser jag att det inte var på grund av att vi var duktiga hästmänniskor som vi emellanåt fick in en häst i transporten. Det var trots oss.”

horse face

Foto: Forsman CollectionGenom åren har Stefan Forsman framgångsrikt tränat många människor i att använda de metoder han utvecklat. Han har hjälp till att förbereda hästar för en mängd uppgifter, både jordbruksarbete och tävlingsridning. Han har varit konsult åt rasklubbar, jordbruksgymnasium, svenska och norska veterinärinstitut, svenska kungliga stallet, ridande polisen i Stockholm och Oslo och han har även tränat djur för galopp och travtävling sanläggningar.

''Grip denne sjansen som jeg gjorde for 10 år siden ... dere vil ikke angre''- Siv Hornsletten p Norge

Stefan Forsmans djurutbildningar kombinerar teori och praktik på ett underbart sätt och han är lika känd för sin underhållande personlighet som för sin kunskap och framgångsrika tekniker. Han delar med sig av kunskap som är baserad på han ständiga nyfikenhet att alltid utveckla det kända.

Han säger ” Jag ber alltid folk att vara öppna. Det är det enda sättet. Jag spenderade många månader i vildmarken i Australien under senare delen av 80-talet med att lära mig från invånarna hur man fångar och tränar vildhästar, men också att studera dom i det vilda”

Efter Australien fortsatte Stefan att bygga på sin kunskap och sina erfarenheter genom att infånga och träna fler vilda hästar i Montana och Canada, och utveckla hästar och skötare för diverse olika uppgifter inom farm/ranch arbete samt för hästtävlingar över hela USA.

“Jag har sett människor ändra sin inställning till hästar fullständigt efter att ha arbetat med Stefans vägledning. Jag ber fortfarande honom om råd... han ger något mer varje gång... hans kunskap står inte stilla, den växer sannerligen”- Katarina Persson i Sverige

Angående framtida välmående hos alla djur, tror Stefan att ”en genomtänkt plan tillsammans med timing och känsla” säkerställer att den genomförda träningen finns kvar hos djuren för alltid.

”Vissa människor säger att en häst som inte vill stå still, som inte vill ledas in i boxen, som tuggar på tyglarna, tar bettet, bockar och backar, knuffas, nafsar och till och med biter är livfull och glad. – Jag tror det är helt tvärt om. Det är en nervös häst som inte vet sina gränser, vilka regler den skall lyda eller vem den kan lita på. Det är en farlig häst både för sig själv och andra, och det är inte hästens fel. Det är människans fel. Vi måste förändras”

Att träna ett djur, oavsett sort, säger Stefan, ”tar den tid det tar, för om du tar den tiden det tar idag så kommer det inte att ta någon tid alls i framtiden.”

”I 14-rs ldern brjade jag ifrgastta (och gr fortfarande) varfr och hur vi kan gra det bttre. Som; Varfr gr du det dr? Varfr anvnder du den utrustningen? Svaret var (och r) detsamma; Vi har alltid gjort p det sttet ...

Mitt svar var och r; det fungerar inte...

S jag bestmde mig fr att frga hstarna vad de tycker.’’ - Stefan Forsman


Videoer av Kjartan Haug - Telemark - Forsmanship grundkurs 2014

Djurspecialisten och djurrättsaktivisten Stefan Forsman erbjuder det senaste i utvecklingen inom Forsmanship - hans djurträningsmetodik - Hallabro 3,4,5 AUGUSTI (teorin) och 7,8,9 AUGUSTI (praktisk). Kontakta Therese JohanssonHär kan ni läsa mer om vad kursen innehåller och vad Stefan Forsman går igenom både i teori och praktik >>>


Share this page -

white holenranch

logo SUNHESTa class="social-twitter social-import" href="http://twitter.com/#!/forsmanship">


Stefan Forsman © 2019 Contact Me