Site logo

Clinic med Stefan Forsman - Eggedal i Buskerud

Et intensivt kurs i hestekommunikasjon

Del denne siden-
Mor/datter (2 personer)spesialpris for medlemmer i SRHL 5000,- ved bestilling innen 1. juni / etter 1.juni 7000,-
Stacks Image 2412

Et intensivt kurs i hestekommunikasjon

Dyrespesialist og trener Stefan Forsman fra Sverige, vil bringe den nyeste utviklingen av Forsmanship - hans dyretreningsmetoder - til Eggedal i Buskerud 20. - 22. juli og 24. - 26. juli i 2015

Kurset, som går over seks dager, finner sted i Eggedal Borgerstue (teori) og Gladheim Gård (praksis).

Kurset går ut på å lære å håndtere hesten, og vil opplyse om hvordan man kan forbedre at- ferd og ytelse til hester i arbeid og konkurranser ved å forstå hestens psykologi. Hester som har blitt oppdratt med Forsmanʼs metoder kan rides trygt uten å ta i bruk hodelag, tømmer eller bitt.

Virkningen av menneskelig atferd på dyr er en avgjørende komponent for å lykkes, og Forsman fokuserer direkte på dette emnet. Gjennom hele læringsprogrammet får deltakerne både teoretisk og praktisk læring slik at de best mulig kan forstå og forbedre treningsteknikkene med hestene sine.

De vil også bli mer bevisste på hvordan de må endre og utvikle sin egen atferd for å oppnå ett vellykket og langvarig resultat.


Stacks Image 394

Foto av Hanne Kringstad

Stefan Forsman har over 30 års erfaring med hesters atferdsmessige ut- vikling, men få i Skandinavia vet om omfanget av hans internasjonale berømmelse og bidrag til feltet. Forsman er utnevnt av den amerikanske forfatteren og dyrepsykologen, Dr Robert Miller, som en av de tre sen- trale personer i verden som har utviklet og introdusert en progressiv, hu- man treningsmetode som effektivt produserer lykkelige, sunne og kontrol- lerbare hester.

”Positivt resultat er oppnåelig, men det krever en endring i menneskets adferd. Selvfølgelig er dette en ide som utfordrer mange dyreeiere til å be- gynne med, men menneskets bevissthet er avgjørende for å få gode resul- tater for dyr og eiere.”
- Stefan Forsman

For bestilling og mer informasjon om Forsmanship-treningsprogrammet, kontakt Eggedals arrangør:

Elisabeth Koren Bøle
e-post:
post@eggedal-borgerstue.no
Tlf +47 92639463


Stefan har lang erfaring med å holde kurs. Du vil lære om hvordan hesten oppfatter verden, hvorfor den av og til reagerer på måter som for oss mennesker virker ulogisk, og hvordan du gjennom å bli leder for hesten kan oppnå bedre resultater og få en bedre relasjon med hesten din.

Stacks Image 510

Foto av Hanne Kringstad


Stefan forklarer konkret og enkelt, og uten svevende terminologi.
Han tilbyr et komplett og intensivt kurs hvor han villig gir deg den praktiske kunnskapen i detalj om hva som skal til for å få det til selv.

Clinic Med Stefan Forsman Datoer:

Teori: 20.- 22. juli 20
Stacks Image 2503

Sted: Eggedal Borgerstue

Teoridelen vil foregå på Eggedal Borgerstue 20/7-15 til og med 22/7-15 www.eggedal-borgerstue.no

På Facebook: http://www.facebook.com/eggedalborgerstue

Eggedal er en liten bygd på sentrale Østlandet i Buskerud. Kun 2 timers kjøretur fra Oslo, Sandefjord, Tønsberg og en avstand på 1,5 timer fra hhv. Drammen, Hønefoss, Gol og Kongsberg. I nærheten finner du naturparken Langedrag, Bjørneparken i Flå, Blaafarveværket, Hallingdal feriepark, Lauvlia og Hagan.

Clinic Med Stefan Forsman

Praksis 24.- 26. juli

Stacks Image 2485

Sted: Gladheim gård

Den praktiske delen 24 juli tom 26 juli
Holdes på Gladheim gård (muligheter for oppstalling/paddoc)

Clinic Med Stefan Forsman Priser:

Under 18 år 3000,- ved bestilling innen 1. juni/
5000,- ved bestilling etter 1. juni

Voksen 4000,- ved bestilling innen 1. juni /
6000,- ved bestilling etter 1. juni

Mor/datter (2 personer) spesialpris for medlemmer i SRHL 5000,- ved bestilling innen 1. juni / etter 1. juni 7000,-

Depositum:

500,- innbetales ved påmelding. Refunderes bare ved sykdom dokumentert med legeerklæring. Dersom du ønsker en løsning hvor du betaler clinicen i flere avdrag kan dette ordnes, ta kontakt for avtale.
Eggedal Borgerstue er et lite familiedrevet hotell i Eggedal, midt i vakre Kunstnerdalen, ved foten av Norefjell. Spesialtilbud for deg som skal på kurs; Fra 295,- pr person i flersengsrom… ring for tilbud.

Ta med hele familien til Eggedal; Kanskje du ønsker å kombinere kurs med Stefan Forsman med turer i skog og mark, museumsbesøk, ridning på stall Gulsrud, go-cart, fiske, bading osv. mer informasjon kan du få på www.eggedal-borgerstue.no …

Kontakt:

Ansvarlig for kurset/påmelding, samt overnatting og eventuelt oppstalling i Eggedal er Elizabeth …
Klubbarrangør; Sigdal og Rosthaug hestesportslag
Tlf. 92639463
Mail; post@eggedal-borgerstue.no
Stacks Image 396

Foto: Forsman Collection

Stacks Image 522

Bli med i denne gruppen hvor du kan stille spørsmål, finne informasjon og holde deg oppdatert om hva som skjer.

Stacks Image 514

Foto av Hanne Kringstad

Stefan Forsman - Biograf
I över 30 år har Stefan Forsman arbetat för att förbättra traditionella metoder inom hästhantering. Denna passion har fört Stefan runt i världen och hans bidrag har noterats som betydelsefullt. Den amerikanske författaren och specialisten inom hästars beteende, Dr Robert Miller, utnämnde Stefan Forsman till en av de ledande förespråkarna i världen av metoden som har blivit känd som natural horsemanship – konsten och träningen att utveckla hästens beteende genom att använda en icke konfronterande, human träningsfilosofi.

Hästar som tränats med Forsmans tekniker kan ridas utan några hjälpmedel. De är kända för att vara lugnare och samtidigt mer intonade och redo att ge respons. De uppför sig helt enkelt bättre. För hundar och deras ägare har han utvecklat program som även inkluderar en naturlig filosofi där han tar människor och deras djur in i vildmarken, tränar djurägare att bli bättre och effektivare ledare för sina djur - och djuren tränas i hur de skall bete sig i många olika situationer, även i att rastas utan koppel.

”Stefan Forsmans träningsmetodik är annorlunda och det är många, många aspekter som är otroligt intressanta”- Stig H.Johansson, Svensk travtrnare och kusk.

Uppväxt på landsbygden i Dalarna, började Stefan studera djurens beteende på sina farföräldrars gård. I 14-års åldern hade han redan rykte om sig att träna och arbeta med problemhästar. Idag används hans tekniker i att arbeta med hästar i områden från Europa till USA, från Canada till Australien. Han minns att han alltid har trott att träningen av hästar kan göras bättre;

”Jag provade det konventionella, traditionella, normala sättet att träna hästar under lång tid innan jag insåg att det inte fungerade särskilt väl. Visst, jag kunde få någon gammal, tokig travare eller ridhäst att lugna ner sig lite genom att sätta in skarpare bett i deras munnar men hästen blev definitivt inte avslappnad och de var inte lugnare särskilt länge... Idag inser jag att det inte var på grund av att vi var duktiga hästmänniskor som vi emellanåt fick in en häst i transporten. Det var trots oss.”

Genom åren har Stefan Forsman framgångsrikt tränat många människor i att använda de metoder han utvecklat. Han har hjälp till att förbereda hästar för en mängd uppgifter, både jordbruksarbete och tävlingsridning. Han har varit konsult åt rasklubbar, jordbruksgymnasium, svenska och norska veterinärinstitut, svenska kungliga stallet, ridande polisen i Stockholm och Oslo och han har även tränat djur för galopp och travtävling sanläggningar.

''Grip denne sjansen som jeg gjorde for 10 år siden ... dere vil ikke angre''- Siv Hornsletten p Norge

Stefan Forsmans djurutbildningar kombinerar teori och praktik på ett underbart sätt och han är lika känd för sin underhållande personlighet som för sin kunskap och framgångsrika tekniker. Han delar med sig av kunskap som är baserad på han ständiga nyfikenhet att alltid utveckla det kända.

Han säger ” Jag ber alltid folk att vara öppna. Det är det enda sättet. Jag spenderade många månader i vildmarken i Australien under senare delen av 80-talet med att lära mig från invånarna hur man fångar och tränar vildhästar, men också att studera dom i det vilda”

Efter Australien fortsatte Stefan att bygga på sin kunskap och sina erfarenheter genom att infånga och träna fler vilda hästar i Montana och Canada, och utveckla hästar och skötare för diverse olika uppgifter inom farm/ranch arbete samt för hästtävlingar över hela USA.

“Jag har sett människor ändra sin inställning till hästar fullständigt efter att ha arbetat med Stefans vägledning. Jag ber fortfarande honom om råd... han ger något mer varje gång... hans kunskap står inte stilla, den växer sannerligen”- Katarina Persson i Sverige

Angående framtida välmående hos alla djur, tror Stefan att ”en genomtänkt plan tillsammans med timing och känsla” säkerställer att den genomförda träningen finns kvar hos djuren för alltid.

”Vissa människor säger att en häst som inte vill stå still, som inte vill ledas in i boxen, som tuggar på tyglarna, tar bettet, bockar och backar, knuffas, nafsar och till och med biter är livfull och glad. – Jag tror det är helt tvärt om. Det är en nervös häst som inte vet sina gränser, vilka regler den skall lyda eller vem den kan lita på. Det är en farlig häst både för sig själv och andra, och det är inte hästens fel. Det är människans fel. Vi måste förändras”

Att träna ett djur, oavsett sort, säger Stefan, ”tar den tid det tar, för om du tar den tiden det tar idag så kommer det inte att ta någon tid alls i framtiden.”

’’ I 14-års åldern började jag ifrågasätta (och gör fortfarande) varför och hur vi kan göra det bättre. Som; Varför gör du det där? Varför använder du den utrustningen? Svaret var (och är) detsamma; Vi har alltid gjort på det sättet ...

Mitt svar var och är; det fungerar inte...

Så jag bestämde mig för att fråga hästarna vad de tycker.’’ - Stefan Forsman

Kontakta oss för mer information om kurser i ditt område .. Klicka här

Del denne siden-

Bli med i denne gruppen hvor du kan stille spørsmål, finne informasjon og holde deg oppdatert om hva som skjer.

facebook red

toppbilde1


rom eggedal
Eggedal Borgerstue har 16 soverom med ulik innredning og atmosfære. Disse har navn etter tidligere bruk. Hos oss kan dere for eksempel sove på «Legekontoret», «Venteværelset» eller «Forliksrådet».

Eggedal Borgerstue Café


cafe22
”Vi legger vekt på å gi våre gjester personlig service og god hjemmelaget mat – gjerne tradisjonskost fra Sigdal og Eggedal. Vår Storgårdscafé er åpen mandag til lørdag kl. 10.00 – 21.00. Søndager er det åpent kl. 13.00 – 20.00. Hver søndag kan du dessuten få vår populære Søndagsbuffet fra kl. 13.00 – 18.00.


Påmelding til Elisabeth Koren Bøle
e-post:
post@eggedal-borgerstue.no
www.eggedal-borgerstue.no
https://www.facebook.com/eggedalborgerstue
Tlf +47
92639463


logo SUNHEST

a class="social-twitter social-import" href="http://twitter.com/#!/forsmanship">


Stefan Forsman © 2019 Contact Me