Site logo

Intensivt kurs i hestekommunikasjon

Datoer: 10.-12. juni og 17. - 19 juni 2016

Stacks Image 4405
Jag har hållit på med hästar i 35 år av mitt 37-åriga liv, jag har varit sammanlagt 3 veckor med Stefan då jag var 16 -17 år. Jag har aldrig lärt mig så mkt som jag gjorde då. Tack Stefan för att du satt en "röd tråd" i mitt hästliv :)
Janet Andersson
Stacks Image 2406
Del denne siden-
Et intensivt kurs i hestekommunikasjon

Dyrespesialist og trener Stefan Forsman vil holde kurs innen den nyeste utviklingen av Forsmanship - hans dyretreningsmetoder – Kurset blir holdt i Hadeland 10-12 juni og 17-19 juni 2016.

Kurse
t går over seks dager.
 
Kurset går ut på å lære å håndtere hester,
det vil bli gitt opplæring i hvordan man kan forbedre hestens adferd og ytelse i arbeid og i konkurranser ved å forstå hestens psykologi.
 
Virkningen av menneskelig atferd på dyr er en avgjørende komponent for å lykkes, og Forsman fokuserer direkte på dette emnet. Gjennom hele læringsprogrammet får deltakerne både teoretisk og praktisk opplæring slik at de best mulig kan forstå og forbedre treningsteknikkene med hestene sine. De vil også bli mer bevisste på hvordan de må endre og utvikle sin egen atferd for å oppnå ett vellykket og langvarig resultat.

Stefan Forsman har over 30 års erfaring med hesters atferdsmessige utvikling, men få i Skandinavia vet om omfanget av hans internasjonale berømmelse og bidrag til feltet. Forsman er utnevnt av den amerikanske forfatteren og dyrepsykologen, 
Dr Robert Miller, som en av de sentrale personer i verden som har utviklet og introdusert en progressiv, human treningsmetode som effektivt produserer lykkelige, sunne og kontrollerbare hester. 
 


Video av Yulija F 2015

Positivt resultat er oppnåelig, men det krever en endring i menneskets adferd. Selvfølgelig er dette en ide som utfordrer mange dyreeiere til å begynne med, men menneskets bevissthet er avgjørende for å få gode resultater for dyr og eiere.
Stefan Forsman
Stacks Image 1533

Foto av Amalie Bye

Jeg håper å få sendt min mann på dette kurset. Jeg gikk mitt første kurs med Stefan for snart 15 år siden. Den kunnskapen jeg fikk, har resultert i fantastiske rolige hester. De kan sendes rett på hengeren alene, de er ikke redd noenting, to av dem har sittet fast i et ødelagt sauegjerde, begge sto BOM stille i timesvis til jeg kom og klippet dem løs med avbitertang. Det at jeg lærte å lese hestens språk har reddet livet mitt utallige ganger, etter at jeg tok utdannelse som hovslager. Jeg ble ekspert på å jobbe med hester som andre hovslagere måtte dope for å sko! Hvis man kun skal gå ett eneste hesterelatert kurs i sitt liv, ville jeg uten å nøle gått på horsemanship kurs med Stefan!
Astri Hesseberg

KONTAKT:

For bestilling og mer informasjon om Forsmanship-treningsprogrammet, kontakt Hadelands arrangør:


Vigdis Hellerud

Tlf: 46951408
Mail:
vigdishellerud@gmail.com

Datoer:

Teori: 10.- 12. juni
Praksis: 17.-19. juni

STED:

Hadeland, Norge

PRIS:

Voksen
4000,- ved bestilling før 13 maj
6000, ved bestilling etter 13 maj
Under 18
3000,- ved bestilling før 13 maj
5000,- ved bestilling etter 13 maj

DEPOSITUM:

1000,- innbetales ved påmelding. Refunderes bare ved sykdom dokumentert med legeerklæring.
Dersom du ønsker en løsning hvor du betaler clinicen i flere avdrag kan dette ordnes, ta kontakt for avtale.


Video av Kjartan Haug - non-producible recordings 2015

HORSEMAN FORSMAN PÅ FACEBOOK
Välkommen!! Gilla och dela.

CLINIC MED STEFAN FORSMAN PÅ FACEBOOK
Bli med i denne gruppen hvor du kan stille spørsmål, finne informasjon og holde deg oppdatert om hva som skjer.

HADELAND HÄNDELSE SIDEN PÅ FACEBOOK
Välkommen!!

Takk for et meget profesjonelt og lærerrikt kurs med deg disse to helgene Stefan Forsman! Stemmen din surrer rundt i hodet 24/7, og den sier mye bra:) Da jeg gikk opp på beitet i morges og kalte opp nordlandshoppa mi, sluttet hun umiddelbart å gresse, forlot de andre hestene og kom travende til meg! Takk!
Linn Aabel

Video av Kjartan Haug - non-producible recordings 2015

Stefan Forsman - Biograf
I över 30 år har Stefan Forsman arbetat för att förbättra traditionella metoder inom hästhantering. Denna passion har fört Stefan runt i världen och hans bidrag har noterats som betydelsefullt. Den amerikanske författaren och specialisten inom hästars beteende, Dr Robert Miller, utnämnde Stefan Forsman till en av de ledande förespråkarna i världen av metoden som har blivit känd som natural horsemanship – konsten och träningen att utveckla hästens beteende genom att använda en icke konfronterande, human träningsfilosofi.

Hästar som tränats med Forsmans tekniker kan ridas utan några hjälpmedel. De är kända för att vara lugnare och samtidigt mer intonade och redo att ge respons. De uppför sig helt enkelt bättre. För hundar och deras ägare har han utvecklat program som även inkluderar en naturlig filosofi där han tar människor och deras djur in i vildmarken, tränar djurägare att bli bättre och effektivare ledare för sina djur - och djuren tränas i hur de skall bete sig i många olika situationer, även i att rastas utan koppel.

”Stefan Forsmans träningsmetodik är annorlunda och det är många, många aspekter som är otroligt intressanta”- Stig H.Johansson, Svensk travtrnare och kusk.

Uppväxt på landsbygden i Dalarna, började Stefan studera djurens beteende på sina farföräldrars gård. I 14-års åldern hade han redan rykte om sig att träna och arbeta med problemhästar. Idag används hans tekniker i att arbeta med hästar i områden från Europa till USA, från Canada till Australien. Han minns att han alltid har trott att träningen av hästar kan göras bättre;

”Jag provade det konventionella, traditionella, normala sättet att träna hästar under lång tid innan jag insåg att det inte fungerade särskilt väl. Visst, jag kunde få någon gammal, tokig travare eller ridhäst att lugna ner sig lite genom att sätta in skarpare bett i deras munnar men hästen blev definitivt inte avslappnad och de var inte lugnare särskilt länge... Idag inser jag att det inte var på grund av att vi var duktiga hästmänniskor som vi emellanåt fick in en häst i transporten. Det var trots oss.”

Genom åren har Stefan Forsman framgångsrikt tränat många människor i att använda de metoder han utvecklat. Han har hjälp till att förbereda hästar för en mängd uppgifter, både jordbruksarbete och tävlingsridning. Han har varit konsult åt rasklubbar, jordbruksgymnasium, svenska och norska veterinärinstitut, svenska kungliga stallet, ridande polisen i Stockholm och Oslo och han har även tränat djur för galopp och travtävling sanläggningar.

''Grip denne sjansen som jeg gjorde for 10 år siden ... dere vil ikke angre''- Siv Hornsletten p Norge

Stefan Forsmans djurutbildningar kombinerar teori och praktik på ett underbart sätt och han är lika känd för sin underhållande personlighet som för sin kunskap och framgångsrika tekniker. Han delar med sig av kunskap som är baserad på han ständiga nyfikenhet att alltid utveckla det kända.

Han säger ” Jag ber alltid folk att vara öppna. Det är det enda sättet. Jag spenderade många månader i vildmarken i Australien under senare delen av 80-talet med att lära mig från invånarna hur man fångar och tränar vildhästar, men också att studera dom i det vilda”

Efter Australien fortsatte Stefan att bygga på sin kunskap och sina erfarenheter genom att infånga och träna fler vilda hästar i Montana och Canada, och utveckla hästar och skötare för diverse olika uppgifter inom farm/ranch arbete samt för hästtävlingar över hela USA.

“Jag har sett människor ändra sin inställning till hästar fullständigt efter att ha arbetat med Stefans vägledning. Jag ber fortfarande honom om råd... han ger något mer varje gång... hans kunskap står inte stilla, den växer sannerligen”- Katarina Persson i Sverige

Angående framtida välmående hos alla djur, tror Stefan att ”en genomtänkt plan tillsammans med timing och känsla” säkerställer att den genomförda träningen finns kvar hos djuren för alltid.

”Vissa människor säger att en häst som inte vill stå still, som inte vill ledas in i boxen, som tuggar på tyglarna, tar bettet, bockar och backar, knuffas, nafsar och till och med biter är livfull och glad. – Jag tror det är helt tvärt om. Det är en nervös häst som inte vet sina gränser, vilka regler den skall lyda eller vem den kan lita på. Det är en farlig häst både för sig själv och andra, och det är inte hästens fel. Det är människans fel. Vi måste förändras”

Att träna ett djur, oavsett sort, säger Stefan, ”tar den tid det tar, för om du tar den tiden det tar idag så kommer det inte att ta någon tid alls i framtiden.”

’’ I 14-års åldern började jag ifrågasätta (och gör fortfarande) varför och hur vi kan göra det bättre. Som; Varför gör du det där? Varför använder du den utrustningen? Svaret var (och är) detsamma; Vi har alltid gjort på det sättet ...

Mitt svar var och är; det fungerar inte...

Så jag bestämde mig för att fråga hästarna vad de tycker.’’ - Stefan Forsman

Kontakta oss för mer information om kurser i ditt område .. Klicka här

Stefan Forsman har lang erfaring med å holde kurs. Du vil lære om hvordan hesten oppfatter verden, hvorfor den av og til reagerer på måter som for oss mennesker virker ulogisk, og hvordan du gjennom å bli leder for hesten kan oppnå bedre resultater og få en bedre relasjon med hesten din. Stefan forklarer konkret og enkelt, og uten svevende terminologi. Han tilbyr et komplett og intensivt kurs hvor han villig gir deg den praktiske kunnskapen i detalj om hva som skal til for å få det til selv.
Hanne Kringstad
Del denne siden-

a class="social-twitter social-import" href="http://twitter.com/#!/forsmanship">


ntensivt kurs i hestekommunikasjon med Stefan Forsman